Ingegroeide nagels waarbij de scherpe rand of de punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft, vormt de eerste fase van wat op een ingegroeide nagel lijkt. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt of zelfs een likdoorn vormen. We spreken pas van een echte ingroeide nagel als de nagelpunt in de huid dringt, waardoor een verwonding van het omliggende zachte weefsel plaatsvindt. Dit veroorzaakt op zijn beurt een acute ontsteking. De nagelwal zal eveneens ontsteken. Deze ingroei komt meestal voor aan de grote tenen. 

 

Oorzaken

  • Door overmatig zweten of te vaak een heet voetbad ontstaat er een verweking waardoor de nagelpunt sneller kan ingroeien.
  • Door te smalle schoenen of strakke kousen is de druk groter en wordt de rand van de teennagel dieper in de huid gedrukt.
  • Indien er te weinig ruimte in de schoentop is.
  • Te kort en te hoekig geknipt, zal de nagel zich bij het verder groeien in het omliggende weefsel kunnen boren.

 

Oplossing: Podofix

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen. Podofix is een nieuwe nagelbeugel, welke op je ingegroeide nagel wordt geplakt. Door een lusje op het beugeltje aan te draaien, komt er spanning op de uiteindjes van het beugeltje te staan. Deze spanning zorgt ervoor dat tijdens het groeien van je nagel de zijkanten 'omhoog getrokken' worden. Hierdoor wordt de nagel als het ware uit de huid getild. Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van de nagel afwijkingen. Het helpt misvormde nagels in een natuurlijke, gezonde groei.


Via deze methode kunnen klachten snel en duurzaam worden aangepakt. Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal direct een merkbare verlichting.


Copyright Chokolate (c)